Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Almás zellerkrémleves, téli recept ◾ KÖNNYŰ ZÖLDSÉGLEVES

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Én nem tudom ki, hogy van vele, de az én gyomrom ilyenkorra már csak egy könnyű, zöldséges levesre vágyik. Semmi extra, csak kellemes, harmonikus ízek és egy kis extra munka a feltéttel, hogy ünnepibb legyen.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej zellergumó
2 evőkanál olaj
2 zöld alma
1 csipet szerecsendió
só és frissen őrölt bors
1 ág kakukkfű
2-3 ág petrezselyem + a tálaláshoz
7 dl alaplé (vagy víz és leveskocka)
2 dl tejszín
8 szelet fonott kalács vagy kenyér (kb. 20 dkg)
1 evőkanál cukor ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zellert meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra daraboljuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban és időnként megkeverve kissé megpirítjuk a zöldséget. Az a lényeg, hogy kb. a felén legyen aranybarna pirult rész, hogy a levesnek teltebb íze legyen a sült zöldségrészektől.

2. Közben meghámozzuk, kicsumázzuk és a zellerhez daraboljuk az almákat is. Addig pirítsuk kevergetve, amíg az alma kicsit megpuhul. Ekkor fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal, kakukkfűvel, apróra vágott petrezselyemmel. Öntsük fel az alaplével, tejszínnel és lefedve főzzük 20 -25 percig, amíg a zeller puhára fő.

3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra* és egy tepsire terítsünk sütőpapírt. A kalácsot vagy vágjuk kis kockákra vagy szeleteljük és kekszkiszúróval szaggassunk belőle kis formákat, amiket sorakoztassunk a tepsire és pirítsuk meg a sütőben 12-15 perc alatt.

4. Ha már megpuhult a zeller, egy botmixerrel pürésítsük a levest, kóstoljuk meg és ha szükséges fűszerezzük sóval, borssal, cukorral vagy ha nem elég pikáns az almától tejföl vagy citromlé is mehet bele. Várjuk meg míg újra felforr, majd tálaljuk a megpirult kalácsokkal és petrussal.

*Alsó-felső mód, nem légkeverés.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .