Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Almás zellerkrémleves, téli recept ◾ KÖNNYŰ ZÖLDSÉGLEVES

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Én nem tudom ki, hogy van vele, de az én gyomrom ilyenkorra már csak egy könnyű, zöldséges levesre vágyik. Semmi extra, csak kellemes, harmonikus ízek és egy kis extra munka a feltéttel, hogy ünnepibb legyen.

Hozzávalók 4 személyre:

1 fej zellergumó
2 evőkanál olaj
2 zöld alma
1 csipet szerecsendió
só és frissen őrölt bors
1 ág kakukkfű
2-3 ág petrezselyem + a tálaláshoz
7 dl alaplé (vagy víz és leveskocka)
2 dl tejszín
8 szelet fonott kalács vagy kenyér (kb. 20 dkg)
1 evőkanál cukor ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zellert meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra daraboljuk. Az olajat felhevítjük egy lábosban és időnként megkeverve kissé megpirítjuk a zöldséget. Az a lényeg, hogy kb. a felén legyen aranybarna pirult rész, hogy a levesnek teltebb íze legyen a sült zöldségrészektől.

2. Közben meghámozzuk, kicsumázzuk és a zellerhez daraboljuk az almákat is. Addig pirítsuk kevergetve, amíg az alma kicsit megpuhul. Ekkor fűszerezzük szerecsendióval, sóval, borssal, kakukkfűvel, apróra vágott petrezselyemmel. Öntsük fel az alaplével, tejszínnel és lefedve főzzük 20 -25 percig, amíg a zeller puhára fő.

3. A sütőt melegítsük elő 200 fokra és egy tepsire terítsünk sütőpapírt. A kalácsos vagy vágjuk kis kockákra vagy szeleteljük és kekszkiszúróval szaggassunk belőle kis formákat, amiket sorakoztassunk a tepsire és pirítsuk meg a sütőben 12-15 perc alatt.

4. Ha már megpuhult a zeller, egy botmixerrel pürésítsük a levest, kóstoljuk meg és ha szükséges fűszerezzük sóval, borssal, cukorral vagy ha nem elég pikáns az almától tejföl vagy citromlé is mehet bele. Várjuk meg míg újra felforr, majd tálaljuk a megpirult kalácsokkal és petrussal.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..