Ez az egyik kedvenc kekszem, amiben a gyümölcsöt a szezonnak megfelelően szoktam cserélni, akár almára, meggyre, szilvára, stb… de a legeslegfinomabb áfonyával lesz.

Hozzávalók 10-12 db-hoz:

20 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
18 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg áfonya

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra és egy tepsire sütőpapírt terítünk.

2. A vajat és a porcukrot habosra keverjük. Beleszórjuk a sót, sütőport és tovább keverjük. Ekkor jöhet bele a liszt, amivel csak lazán átforgatjuk, majd a zabpelyhet beleszórva alaposan elkeverjük. Végül az áfonyát is beledolgozzuk és egy rudat formázunk a tésztából.

3. A tésztából 1 centi vastag szeleteket vágunk, az előkészített tepsire sorakoztatjuk és a kezünkkel csinosra igazítjuk őket. 20-25 perc alatt készre sütjük. Egy rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban egy hétig eláll.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .