Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Áfonyás zabkeksz

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Ez az egyik kedvenc kekszem, amiben a gyümölcsöt a szezonnak megfelelően szoktam cserélni, akár almára, meggyre, szilvára, stb… de a legeslegfinomabb áfonyával lesz.

Hozzávalók 10-12 db-hoz:
20 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
18 dkg aprószemű zabpehely
15 dkg áfonya

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra és egy tepsire sütőpapírt terítünk.

2. A vajat és a porcukrot habosra keverjük. Beleszórjuk a sót, sütőport és tovább keverjük. Ekkor jöhet bele a liszt, amivel csak lazán átforgatjuk, majd a zabpelyhet beleszórva alaposan elkeverjük. Végül az áfonyát is beledolgozzuk és egy rudat formázunk a tésztából.

3. A tésztából 1 centi vastag szeleteket vágunk, az előkészített tepsire sorakoztatjuk és a kezünkkel csinosra igazítjuk őket. 20-25 perc alatt készresütjük. Egy rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Jól zárodó dobozban egy hétig eláll.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..