Nagyon szeretem ezt a gyors gofri receptet. A tésztája ropogós és habkönnyű lesz, friss gyümölccsel és joghurttal simán beilleszthető egy tudatos étrendbe is. Persze, akinek belefér a Nutella és a tejszínhab is feltétnek örüljön a szerencséjének.
Hozzávalók 10 db-hoz:
30 dkg finomliszt
1 teáskanál szalalkáli
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
2 db tojás
2 evőkanál görög joghurt
5 dkg olvasztott vaj
6 dl tej
A tálaláshoz:
2 dl görög joghurt
1 evőkanál méz
15 dkg áfonya
Elkészítés:
1. A lisztet egy tálban összekeverjük a szalalkálival, porcukorral és a sóval.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy külön keverőtálba csorgatjuk, a sárgáját a lisztes keverékhez adjuk.
3. A fehérjét kézi robotgéppel kemény habbá verjük. A sárgájához adjuk a joghurtot, vajat és miközben a kézi robotgéppel keverjük, lassan hozzácsorgatjuk a tejet is. Ha már sima egynemű a tészta, egy spatulával lazán beleforgatjuk a fehérjehabot.
4. Egy gofrisütőt előmelegítünk és a tésztából gofrikat sütünk. Tálaljuk görög joghurttal, mézzel és friss áfonyával.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?