Több holland bonbon készítőnél kóstoltam ecettel is ízesített bonbont. Az ottani ízek és a csodás Tokaji muskotályos borecet ihlette ezt az isteni desszertet.
Hozzávalók (20 db)
20 dkg marcipán
30 ml friss szőlőlé
10 ml Tokaji borecet tokaji muskotályból
1 ek akácméz
5 dkg aranymazsola
1 dl Tokaji muskotályos bor
20 dkg 65%-os étcsokoládé
.
Nekem helyzeti előnyből van itthon tiszta szőlőlevem lefagyasztva, de frissen is nagyon gyorsan elő lehet állítani.
A mazsolát alacsony hőfokon főzzük fel a borral, hogy megduzzadjanak a szemek. Majd hűtsük ki és csöpögtessük le őket.
A marcipánt kicsit melegítsük meg, hogy könnyeben lehessen gyúrni és adjuk hozzá az ecetet, mézet és a szőlőlevet. Alaposan dolgozzuk el, majd egy habzsákból nyomjunk belőle kis halmokat egy tálcára. Mélyhűtőbe téve egy órán át dermesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.
A csokoládét olvasszuk meg és temperáljuk.
A hűtőből kivéve, minden kis halomnak a közepébe nyomjunk egy szem mazsolát és golyóra alakítva mártsuk ki egy villa segítségével a csokoládéban a golyókat.
2 nap állás után lesz az igazi az íze.
Vélemény, hozzászólás?