Ma újra indul a Segítsüti! Megnövekedett csapattal, immár 30 gasztroblogger anyuka közreműködésével. A támogatott ezúttal az Őrzők Alapítvány. Közreműködésükkel a SOTE Tűzoltó Utcai Gyermekklinikáján kezelt daganatos vagy leukémiás gyermekek Intenzív Osztályára szeretnénk vásárolni egy speciális intenzív gyermekágyat (kb. 2,5 millió forint értékben).
Látogassatok el a Segítsüti oldalára, ahol megtaláljátok a licitre kínált süteményeket és az akciónk további részleteit. Szeptember 17-20. 16:00-ig zajlik.
A franciák már a spájzban vannak!
Legalábbis nálam mindenképpen. Tavaly ilyenkor még éppen nem voltam hivatalosan cukrász, de a franciakrémesből már sok tepsivel elkészítettem a Szamos műhelyében. Aztán pár hét múlva már levizsgáztam, majd a bizonyítvánnyal a zsebemben tovább képeztem magam más műhelyekben. Sokféle krémes receptet megismerhettem, de a legjobb mind közül szerintem a Bergmann verziója. Én is ezt készítem el, a sima vanília kivonatot madagaszkári vanília rúdra cserélve. A tejszín csakis házi lehet, mert az krémesebb, dúsabb. A tésztához csak vajat használok, amit Erdélyből érkezik szövevényes utakon, a legkiválóbb minőségben. A tetejére kerülő fondot, saját készítésű coolerrel (speciális főzéssel elkészített karamell) színezem meg.
Remélem sok francia krémes rajongó van és örülni fog a nyertese egy nagy tepsinek ebből a finomságból.
Vélemény, hozzászólás?