Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sajtos cukkini lepény

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Egy finom tavaszi fogás fejenként 170 kalóriából? Ez a sajtos cukkini lepény! Nagyon finom, friss, könnyed fogás és kiváló könnyű vacsora.

Hozzávalók 2 fő részére:
15 dkg cukkini
1 tojás
1 evőkanál olasz fűszerkeverék (nálam ez most: 1 teáskanál őrölt oregánó, 1 teáskanál őrölt rozmaring, 1 csipet fokhagymapor, 1 csipet őrölt bors vegyesen)
3 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg reszelt mozzarella sajt
1 evőkanál étkezési keményítő
só ízlés szerint

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és sütőpapírt terítünk egy lapos tepsire. A cukkini végeit levágjuk, lereszeljük és egy keverőtálba tesszük. Hozzáütjük a tojást és átkeverjük. Ha nem elég a folyadék, adjunk hozzá még egy tojást. Beleszórjuk a fűszereket, sót, a parmezán sajtot, a mozzarella felét és az étkezési keményítőt. Alaposan átforgatjuk és a masszát a tepsire simítjuk. A tetejére friss bazsalikom leveleket tépkedünk (nyugodtan elhagyható) és a maradék sajttal meghintjük. A sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Magában is nagyon finom, de mi fűszeres paradicsom szósszal ettük.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.