3/4 bögre margarin
1 bögre barna cukor
1 bögre mag /dió, mogyoró, mandula/
1/2 bögre méz
2 tojás
1 bögre fehér tönköly(búza)liszt,
1/2 bögre világos rozsliszt
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
1 teáskanál szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 1/4 bögre zabpehely
1 bögre mazsola /már áztatva annyi/
1 teáskanál vanília aroma
A mazsolát meleg vízbe teszem, hogy visszanyerje hidratáltságát. Egy
tálban összekeverem a lisztet, szódabikarbónát, fűszereket. Egy
másikban kikeverem a cukrot, a mézet, a lágy margarinnal. Hozzáadom a vaníliát és
a tojásokat, ha már egynemű, hozzákeverem a lisztes keveréket, majd a
végén a zabpelyhet, a magokat és a leszárított mazsolát.
Kb. 1 óra hosszára beteszem a hűtőbe! A sütőt 180 C° melegítem. A
masszából diónyi gombócokat formálok, tepsibe rakom. A kezemmel
lapítgatom le a őket. 36 darabot ad ki. Kb. 8-10 perc alatt megsül.
Vigyázni kell, mert könnyen megpirulhat az alja.
Vélemény, hozzászólás?