Múltkorában nagyobb mennyiségű tök landolt nálunk. Gyönyörű, húsos, nagy magjai voltak, sütésért kiáltottak. Megtisztítani a narancssárga rostoktól a csúszós magokat nem a legfelemelőbb munka, pláne nagy tételben, de megéri a fáradságot. Fűszerben elbír szinte bármit. Bármelyik zöld fűszer, sóval, borssal párosítva helyből jó. Én csípősre vágytam, így csak sót, borsot és egy friss chili paprikát kapott. Mint mindenből, ebből is sokkal finomabb a házi verzió, mint a zacskós.
Hozzávalók:
30 dkg friss tökmag
1/2 tk só
frissen őrölt bors ízlés szerint
1 friss piros chili paprika
5 dkg vaj
A megtisztított magokat egy szűrőben víz alatt kicsit átöblítem. Majd papírtörlőkendőn vagy konyharuhán hagyom megszáradni a magokat.
Egy serpenyőben megmelegítem a vajban a fűszereket, majd rászórom a magokat is. Kevergetve 5 perc alatt aranybarnára pirítom őket közepes lángon.
Ahogy hűl, lehet is enni.
Vélemény, hozzászólás?