Ez az egyik kedvenc kekszem, amiben a gyümölcsöt a szezonnak megfelelően szoktam cserélni, akár almára, meggyre, szilvára, stb... de a legeslegfinomabb áfonyával lesz.
Hozzávalók 10-12 db-hoz:
20 dkg puha vaj
15 dkg porcukor
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
20 dkg finomliszt
18 dkg apró szemű zabpehely
15 dkg áfonya
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra és egy tepsire sütőpapírt terítünk.
2. A vajat és a porcukrot habosra keverjük. Beleszórjuk a sót, sütőport és tovább keverjük. Ekkor jöhet bele a liszt, amivel csak lazán átforgatjuk, majd a zabpelyhet beleszórva alaposan elkeverjük. Végül az áfonyát is beledolgozzuk és egy rudat formázunk a tésztából.
3. A tésztából 1 centi vastag szeleteket vágunk, az előkészített tepsire sorakoztatjuk és a kezünkkel csinosra igazítjuk őket. 20-25 perc alatt készre sütjük. Egy rácsra szedve hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban egy hétig eláll.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?